Elektroinštalácie, rekonštrukcia, parkety, podlahy, sadrokartón, maľovanie. Realitná činnosť.

Sadrokartónové priečky

12.07.2013 20:52

Nedávno nás oslovil klient s požiadavkou zmeny dispozičného riešenia obývacej miestnosti spojenej s kuchyňou a prechodom do predsiene v novostavbe bytu, nevyhovovalo mu developerom navrhnuté riešenie, ktoré tvorilo otvorený priestor, ktorý však predstavuje pre nejedného klienta nevýhodu. Požiadal nás o predĺženie existujúcej tehlovej priečky, čím dosiahne požadované oddelenie obývacej miestnosti spojenej s kuchyňou od predsiene a zároveň získa priestor v predsieni potrebný na montáž vstavanej skrine, ktorú bude možné vytvoriť v požadovanej šírke. Klientova otázka znela z akého materiálu odporúčame dobudovanie predĺženia existujúcej priečky, naša odpoveď bola zo sadrokartónu. Montáž priečky zo sadrokartónu je v byte jednoznačne efektívnejšia, než murovanie pevnej priečky a to hlavne pre nižšiu cenu, ako aj pre rýchlejšiu montáž a v neposlednom rade je priečka zo sadrokartónu v prípade potreby jednoducho demontovateľná.

Sadrokartónovou priečkou je možné rozdeliť akýkoľvek interiérový priestor, pričom sadrokartónovú priečku je možné osadiť zárubňou do sadrokartónu, čím získame plnohodnotný priestor oddelený dverami. V prípade ak potrebujeme odhlučniť predeľovaný priestor je potrebné použiť proti hlukový sadrokartón s izoláciou z minerálnej vlny, prípadne je možné aj použitie dvojitého opláštenia konštrukcie proti hlukovými sadrokartónovými doskami v kombinácii s minerálnou vlnou, čím dosiahneme požadovaného efektu odhlučnenia sadrokartónovej priečky. Výhodou sadrokartónovej priečky je aj rýchlosť a jednoduchosť osadenia potrebných inštalácii, ako napríklad elektroinštalácie, ale aj inštalácie rozvodov vody, odpadu, klimatizácie. V prípade ak chceme použiť montovanú sadrokartónovú priečku na uchytenie ťažších predmetov, ako napríklad kuchynské skrinky, závesný stojan na TV je vhodné použitie zosilnenej konštrukcie  sadrokartónovej priečky .

Jeden z našich klientov nás požiadal o vytvorenie neexistujúcej kuchyne a kúpeľne v rámci poschodia kancelárskych priestorov administratívnej budovy, pričom behom krátkeho času bolo možné vďaka montáži priečok zo sadrokartónu rozdelenie existujúcej kancelárie o výmere 14 m2 na priestor vhodný pre kúpeľňu s dvomi sprchovými kútmi a dvomi umývadlami, ako aj vytvorenie priestoru pre kuchynku s kuchynskou linkou, práčkou, chladničkou a umývačkou riadu. Sadrokartónové priečky sme osadili impregnovaným sadrokartónom zo strany kúpeľne, pričom sadrokartón je ideálne rovný podklad pod obkladačky. V miestach závesu kuchynských skriniek sme použili zosilnenú konštrukciu, čím sme dosiahli požadovanej stability sadrokartónovej priečky aj pri montáži kuchynských skriniek. Potrebné inštalácie, ktorými boli rozvody teplej a studenej vody, odpadu ako aj elektroinštalácie ostali skryté v sadrokartónových priečkach.

Montáž sadrokartónových priečok je lacným a rýchlym spôsobom predelenia interiérového priestoru, s následnou možnosťou maľovania bez potreby použitia interiérovej omietky.

Fotogaléria: Priečky zo sadrokartónu

/album/fotogaleria-priecky-zo-sadrokartonu/rekonreal1-jpg/
/album/fotogaleria-priecky-zo-sadrokartonu/rekonreal2-jpg/
/album/fotogaleria-priecky-zo-sadrokartonu/rekonreal3-jpg/
/album/fotogaleria-priecky-zo-sadrokartonu/rekonreal4-jpg/

Vyhľadávanie

Kontakt

Rekonreal s.r.o. Hany Meličkovej 15
Bratislava
841 05
0904 898 393